به گزارش روابط عمومي سازمان شهرداریها و دهیاریهاي كشور، مهدي جمالي نژاد كه صبح سه شنبه 16 بهمن با راديو گفتگو مصاحبه ميكرد، افزود: خوشبختانه با تلاش همه دستگاهها در دهه فجر سال جاري، پروژههاي متنوع و بزرگي در موضوعات مختلف به ويژه در حوزه ارتقاي زيرساختها به بهرهبرداري رسيده كه قطعا موجبات رفاه مردم و توسعه كشور را فراهم مي سازد.
وی همچنين اعلام كرد: در دهه فجر سال جاري اجراي40 هزار پروژه زودبازده و كم هزينه در كشور آغاز شد كه با برنامهريزي هاي به عمل آمده نيمه سال آينده به بهرهبرداري ميرسند كه كمك بزرگي به تسريع روند عمران و آباداني مناطق كمتر توسعه يافته كشور محسوب ميشود.
جمالي نژاد در پاسخ به سوالي در زمينه پروژههاي نیمه تمام در کشور گفت: بسياري از اين پروژهها قابل واگذاري است و مسوولان بايد در اين زمينه با برنامهريزيهاي اصولي زمينه اتمام اين پروژهها از طريق واگذاري به بخش خصوصي، سرمايهگذاران و دستگاههاي غيردولتي مثل شهرداريها را فراهم نمايند.
وي اضافه كرد: براي مثال به منظور اتمام پروژههای ورزشی، تفریحی شهرها میتوان آنها را به شهرداری واگذار نمود.
رييس سازمان شهرداریها و دهیاریهاي كشور در ادامه با اشاره به اينكه مناطق مختلف كشورمان داراي جاذبههاي مناسب و گاه منحصربفردي براي توسعه گردشگری هستند، گفت: يكي از اولويتهاي ما واگذاري تمامي امور مربوط به توسعه زيرساختهاي اين حوزه و امور اجرايي آن به بخش خصوصي تحت نظارت دولت و شهرداريهاست.
وي با بيان اينكه اولويت اول با اتمام پروژههاي نيمه تمامي است كه حدود 70 تا 80 درصد كار آن به اتمام رسيده، گفت: انتظار داريم سرمايه گذاران و بخش خصوصی برای اتمام و بهرهبرداري اين پروژهها دولت را كمك كنند.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور همچنين با اشاره به بهره برداري از 295 كيلومتر خطوط حمل و نقل ريلي در تهران وچهار كلانشهر مشهد، شيراز، اصفهان و تبريز طي دو دهه گذشته، توسعه خطوط حمل ونقل ريلي و بومي سازي بخشهاي زيادي از احداث مترو را از جمله دستاوردهاي مهم كشور در عرصه مديريت شهري پس از پيروزي انقلاب برشمرد.
وي افزود: پيش بيني ميشود در صورت بهره برداري از 289 كيلومتر خط مترويي در دست ساخت در كلانشهرها تا پايان سال 1402 جمع خطوط مترويي در دست بهره برداري به 584 كيلومتر افزايش يابد و تعداد سفرهاي ساليانه از طريق مترو به 2337 ميليون سفرافزايش يابد.
جمالي نژاد در بخش ديگري از سخنانش ضمن اشاره به اينكه نظام شهری ما بیمار و توسعه شهری ما نامتوازن است، مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به سمت شهرهای بزرگ و کلانشهرها را از مصاديق اين موضوع ذكر نمود و تصريح كرد: چنانچه براي توسعه مناطق شهري به مبحث آمایش سرزمين و توانمندي ها و ظرفيتهاي شهرها و روستاها توجه مي كرديم وضعيت فعلي ما بهتر بود.
وي با بيان اينكه روند مهاجرت و تخليه روستاها در كشور از حدود يكصد سال قبل و از زماني شروع شد كه توجه به شهرهاي بزرگ در اولويت قرار گرفت، اظهار كرد: يكي از سياستهاي ما در وزارت كشور و يكي از اولويتهاي وزير محترم كشور توسعه روستاهاست و به عقيده ما توجه به روستاها و ابعاد مختلف اشتغال در آنها در واقع بازي برد – برد است زيرا باعث ماندگاري جمعيت در مناطق روستايي و کاهش حاشیه نشیني در حومه شهرهاي بزرگ مي شود.
جمالي نژاد در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه يكي از مهمترين وظايف معاونت عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور و سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، توزيع عادلانه امكانات در شهرها و روستاهاست، تاسیس نهاد دهیاری را از جمله دستاوردهای مهم مدیریت روستایی کشور پس از پیروزی انقلاب برشمرد.
وي ضمن اشاره به تاسيس بيش از 37 هزار دهياري كه حدود 94 درصد جمعيت روستايي كشور را تحت پوشش خدمات خود قرار داده اند، گفت: طي دهه مبارك فجر سال جاري7880پروژه عمرانی و خدماتی توسط دهیاری ها در مناطق روستايي افتتاح شده كه قطعا باعث ارتقاي سطح شاخص هاي توسعه روستايي و رفاه روستاييان خواهد شد.
رييس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور توجه به اقتصاد روستا، حمايت از کارآفرینان روستایی، توجه به توسعه گردشگري روستايي از طريق تقويت روستاهاي هدف گردشگري، اعطاي تسهيلات به طرح هاي اقتصادي و اشتغال زاي دهياري ها و تقويت شركت هاي تعاوني دهياري ها را از اولويتهاي اين سازمان طي پنج سال اخير ذكر نمود.
وي با اشاره به اینکه، دهیاریها از زمان تأسیس تاکنون، منشا تحولات عظیمی در عرصه روستایی بخصوص در زمینه ارائه خدماتی که تاکنون در روستاها وجود نداشت بودهاند، اظهار کرد: دولت نیز در راستای وظایف و تکالیف قانونی و به منظور توسعه خدمات و عمران روستاهای کشور، اقدامات گوناگونی را از طریق پرداخت اعتبارات و واگذاری تجهیزات و امکانات مورد نیاز به دهیاریها و ارایه آموزش های لازم به دهیاران انجام داده است.
وي، پرداخت بیش از 19هزار میلیارد تومان اعتبارات به دهیاری ها از سال 1382 تاکنون که 82 درصد این اعتبار در دولتهای یازدهم و دوازدهم اختصاص یافته و واگذاری 16هزار و 656 دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی به دهیاری ها را از جمله اقدامات دولت به منظور تقویت دهیاری ها در خدمت رسانی به روستاییان و اداره روستا ذکر نمود.
|